Last week saw the grand opening of our most recent interior commission, The McCann Erickson Headquarters in New York. It’s the first corporate headquarters undertaken by Design Research Studio, the interior and architectural division of Tom Dixon, alongside US architectural firm Gensler. At 130,000 square feet it was quite a task, but we're exceptionally proud of the outcome.

 

The design team’s challenge was to give the once compartmentalised office an open and spontaneous feel. Departments were given ‘zones’ to create a variety of environments throughout the office and help break spaces up for a more casual means of working. One such zone, dubbed ‘Central Park’, sitting beneath 102 copper domes is framed by a large foliage display that surrounds a custom built blue seating system and is home to the finance department.

 

Jacu Strauss, senior designer on the project, notes:

We wanted to liberate the space by replacing the cubicle layout with an open environment encouraging a modern and collaborative way of working, as well as reveal the extraordinary views of Manhattan previously only enjoyed by a select few.

Peruse images of the new space below and explore more projects by Design Research Studio here.